Blessure? Dit kun je doen!

Blessure? Dit kun je doen!

BLOG | 21 oktober 2020

Meer dan vijf miljoen Nederlanders doen actief aan sport. Dit kan van alles zijn: hardlopen, fietsen, balsporten, skaten of fitness. Zeker in deze tijd is het dan ook belangrijk om je lichaam in goede conditie te houden. Toch gebeurt het maar al te vaak dat sporters geblesseerd raken en het sporten even moeten uitstellen. Zo zonde en bovendien vaak onnodig!

blessure

Sporten

Sporten is gezond, dat weet iedereen. Het verbetert je conditie, het vergroot je kracht en verlaagt je stress. Sporten zorgt er ook voor dat je immuunsysteem beter gaat werken. Wanneer je ziek wordt, is je lichaam beter in staat om virussen te remmen en te verslaan. Het is daarom zeker nu een goed idee om het sporten op te pakken.

Voorbereiden op inspanning

Wanneer je besluit aan lichaamsbeweging te doen, is dat duidelijk voor je hoofd, maar nog niet voor je lichaam. Je moet je lichaam dus voorbereiden op inspanning door de juiste sportkleding te dragen, voldoende water te drinken en een warming-up en een cooling-down te doen. Ondanks dat kan het tóch gebeuren dat je een blessure oploopt.

Lopersknie en enkelverzwikking

Een blessure zit immers in een klein hoekje. Een verkeerde schoen, een verkeerde spierbalans of scheefstand van de enkels kan al leiden tot enkelverzwikking, peesirritaties als de springers- en lopersknie of zweepslag. Ook de huid kan lijden onder verkeerd sporten, waardoor je blaren, likdoorns of blauwe teennagels kunt oplopen. Wanneer je met deze of vergelijkbare blessures kampt, kun je het beste een bezoekje brengen aan de sportpodotherapeut. Die kan je helpen om de klacht te onderzoeken, de oorzaak van de blessure te analyseren en toe te werken naar herstel.

Op weg naar herstel

Als je balend met een pijnlijke, dikke knie op de bank zit, vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe je moet herstellen. De sportpodotherapeut leert jou oefeningen voor meer stabiliteit en spierkracht. Ook krijg je een trainingsprogramma op maat voor herstel. Daarnaast kan het effectief zijn om een zogenaamde ‘sport-inlay’ te gebruiken, zooltjes die je in je schoen kunt stoppen. De zooltjes corrigeren je voetstand en zorgen voor meer stabiliteit. Zo kun jij stabiel en verantwoord aan de slag met jouw favoriete sportactiviteit!

Sporten in coronatijd

Als je een groepsles of teamsport door het coronavirus even niet ziet zitten, of wanneer de huidige maatregelen dit even niet toestaan, betekent dit niet dat je stil hoeft te blijven zitten. Er is nog genoeg mogelijk! Je kunt beginnen met hardlopen of de stad of landschappen buiten de stad verkennen op de fiets. Wist je bovendien dat alleen al een stuk wandelen een positief effect heeft op je conditie en immuunsysteem?

Behandeling bij de podotherapeut

Bij R. Schreur Podotherapie kijken we naar de klacht en onderzoeken we de oorzaak. Hierbij staat een persoonlijke aanpak centraal, want iedere klacht is eigenlijk weer anders. We denken met de klant mee en gaan op zoek naar een manier om de klachten te verlichten en soms te verhelpen. Zo helpen we je om weer soepel en pijnloos te kunnen bewegen. Ervaar je last bij je voeten, kom dan gerust langs voor een eerste kennismaking!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Ga naar het afsprakenportaal

Je kunt je gemakkelijk registreren én online een afspraak maken.