Houdingsklachten

Houdingsklachten

Een verkeerde houding kan tot klachten leiden in het hele lichaam. Een asymmetrische houding kan tot verschillende klachten leiden in lichaamsdelen van de (lage) rug tot nek en schouders, maar ook in de knie, heup en bekken. De podotherapeut helpt deze klachten te verhelpen.

Wat zijn houdingsklachten?

De stand van de voet is erg bepalend voor de houding van je lichaam. Een verkeerde stand van de voet kan zorgen voor pijnklachten door overbelasting en overcompensatie; dit worden houdingsklachten genoemd. Houdingsklachten kunnen de oorsprong hebben in de voet, door bijvoorbeeld een verkeerde stand of gestoorde functie van de voet, een beenlengteverschil of verkeerd schoeisel.

Veelvoorkomende houdingsklachten

De voornaamste klacht bij houdingsproblemen is pijn, maar door de veranderde voetdrukverdeling, kunnen er ook andere klachten ontstaan. De volgende symptomen kunnen duiden op houdingsklachten:

  • kniepijn
  • heupklachten
  • rugpijn
  • nekpijn
  • minder soepel bewegen
  • vermoeidheid in de benen
  • overbelasting (bijv. heupen, rug of knie)

De behandeling

De podotherapeut gaat eerst op zoek naar de oorzaak van de klacht. Vaak zit de oorzaak van deze klachten rondom de voet. Het lichaam kent een complex systeem van pezen, wervels, zenuwen en spieren. De voeten vormen hierbij de basis. Platvoet of holvoet kunnen bijvoorbeeld de stand van het lichaam veranderen, waardoor de druk verandert en klachten kunnen optreden.

Dit onderzoek vindt plaats tijdens de intake. Op basis van de resultaten uit dit onderzoek gaan we aan de slag met de klachten. De aanpak is altijd persoonlijk en gericht op jouw klachten en wensen. Met oplossingen zoals een podotherapeutische zool, schoenadvies of oefeningen zorgen we ervoor dat de klachten tot een minimum beperkt worden.

Neem contact op

Heb je last van voetklachten of klachten die mogelijk met je houding te maken kunnen hebben? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de podotherapeut. Houdingsklachten kunnen voor veel klachten zorgen, zonder dat je doorhebt dat het door de houding komt. De voet is de basis van het lichaam. Niet voor niets dat het goed is om hier extra aandacht aan te besteden.

Ook interessant voor jou

Ga naar het afsprakenportaal

Je kunt je gemakkelijk registreren én online een afspraak maken.