Draag zorg voor je voeten

Draag zorg voor je voeten

BLOG | 7 juni 2020

Bij iedere stap voel je het opnieuw. Een steek in je de bal van je voet die zich door je hele voet verspreidt. Tijd om te rusten krijgen je tenen niet: de volgende stap is al gezet en je voeten steken opnieuw.

voeten

Pijnlijke voeten

Pijn in je voeten kan, als je er mee blijft lopen, alleen maar erger worden. Het kan ertoe leiden dat je bepaalde schoenen in je kast moet laten staan omdat ze simpelweg te pijnlijk zijn om te dragen. Uiteindelijk kan het zelfs gebeuren dat je ook in rust, zelfs al heb je jouw schoenen en sokken uit, last krijgt van de pijn.

Kleine moeiten, grote opgaven

Eigenlijk merk je pas hoe belangrijk het is om goed te kunnen lopen, zodra je het niet meer kunt. Een eens zo kleine moeite als ‘even boodschappen doen’ vraagt enorm veel energie. Het kan bovendien beangstigend zijn. Trekt de pijn dan helemaal niet weg? Wees gerust, in de meeste gevallen is het met een goede behandeling mogelijk de pijn te verlichten.

Wat is de oorzaak?

Om de pijn te behandelen, is het belangrijk eerst de oorzaak vast te stellen. Er zijn meerdere oorzaken mogelijk. Vaak komt voorvoetpijn door te nauwe of te kleine schoenen. Hierdoor wrik je jouw voet in verkeerde hoeken om toch door te kunnen lopen. Hou je dit te lang vol, gaan je voeten klagen. Ook kan een beknelde zenuw of verdunde steun van je voet voor de pijn zorgen. Om te weten wat de precieze oorzaak is van jouw pijn, kun je naar een podotherapeut gaan. Die stelt vast waar de pijn door komt en, nog belangrijker, kan je helpen om de pijn te verlichten!

Goed om te weten

Onder je voeten zit een zogenaamde vetpolster. Het is als het ware een laagje onder je botten zodat je goed kunt lopen zonder direct je botten en gewrichten te belasten. Deze kan op den duur verslijten, waardoor je juist wel die botten en gewrichten belast. Het gevolg: pijn! Als je vroeg ingrijpt kun je met een goede zool verdere slijtage voorkomen. Ook als je al pijn ervaart, zijn met steunzolen van een podotherapeut goede resultaten te behalen.

Dé podotherapeut van Zwolle

Ruud Schreur is podotherapeut en helpt mensen weer stevig in hun schoenen te kunnen staan. Je kunt bij hem terecht voor een consult bij klachten in je voeten, professionele steunzolen en hulpmiddelen zoals ortheses. Ervaar je last bij je voeten, kom dan gerust langs voor een eerste kennismaking!

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Ga naar het afsprakenportaal

Je kunt je gemakkelijk registreren én online een afspraak maken.