De sportpodotherapeut helpt!

De sportpodotherapeut helpt!

BLOG | 26 september 2020

Je wilt lekker trainen, goed in je vel zitten en optimaal presteren. Maar als je last hebt van blessures, kan dat vervelend zijn. Een sportpodotherapeut kan je helpen.

(sport)podotherapeut

Sporten

De sportpodotherapeut is dé specialist in het voorkomen, herkennen en behandelen van klachten of blessures bij sporters die voortkomen uit het bewegen van de voet. Dat kunnen dus ook klachten aan je knie, heup of rug zijn. Heb je klachten tijdens het sporten? Of wil je je sportprestaties verbeteren? Ga dan naar een sportpodotherapeut!

Bewegingsonderzoek

Bij sportpodotherapie staat het luisteren naar jouw klachten en wensen centraal. Daarna volgt een bewegingsonderzoek. Daarbij kijkt de podotherapeut naar de bewegingen die je maakt tijdens het lopen en tijdens het sporten. Afhankelijk van jouw klacht volgt bijvoorbeeld een drukmeetanalyse of een videoanalyse.

Soms is extra onderzoek nodig, bijvoorbeeld een echo. Zo vormt de sportpodotherapeut zich een beeld van jouw beweegpatroon tijdens het sporten en welk effect dat heeft op jouw spieren, pezen en gewrichten. Op basis daarvan bepaalt de therapeut samen met jou de beste oplossing. Daarbij staat de juiste balans tussen belasting en belastbaarheid centraal.

Je kunt altijd bij een (sport)podotherapeut terecht, of je jong ben of wat ouder, of je nu topsporter bent of recreatief sport. En of je nu acute klachten hebt of klachten die al langere tijd aanwezig zijn (chronisch).

Wanneer?

De sportpodotherapeut kan jou helpen wanneer je:

  • druk- of wrijvingsplekken op je voet hebt (en daardoor eelt, likdoorns, blaren en blauwe nagels)
  • spier- of peesproblemen hebt (bijvoorbeeld door overbelasting)
  • chronische klachten hebt (klachten die langer dan 6 weken aanhouden)
  • een blessure hebt gehad
  • klachten wilt voorkomen
  • je sportprestaties wilt verbeteren

(Weer) vrij bewegen

Een voet beweegt nooit alleen, maar is onderdeel van de zogenaamde ‘beweegketen’. Een blokkade of verstoring in de beweegketen kan elders problemen geven. Als erkend paramedicus onderzoek ik de gehele beweegketen, en leg ik de oorzaak van het probleem bloot. Goed om te weten: je hebt geen verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig om een afspraak te maken.

Deel dit bericht op:

Ook interessant voor jou

Ga naar het afsprakenportaal

Je kunt je gemakkelijk registreren én online een afspraak maken.